De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op vrijdag 08 december 2023 om 18.31 uur.

In het noorden eerst mist. Morgen vooral in de middag regen. Meer wind

Waarschuwingen 
Er zijn momenteel geen waarschuwingen.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en in de kustprovincies kan er een bui voorkomen. In het noordoosten en eerst noorden komt mist voor. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig.

Komende nacht kan er een enkele bui voorkomen. In het noordoosten kan het eerst nog mistig zijn. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C. De wind komt uit een zuidelijke richting en is matig, langs de kust vrij krachtig.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt en later gaat het in het zuidwesten regenen. De wind komt uit het zuiden en wordt matig, langs de kust krachtig, windkracht 6.

Morgenmiddag is het bewolkt en regent het overal. De middagtemperatuur wordt ongeveer 7°C. De zuidenwind neemt flink in kracht toe, naar matig tot vrij krachtig boven land en langs de kust krachtig of hard, windkracht 6 tot 7. In de Limburgse heuvels zijn later korte tijd windstoten tot 70 km/uur mogelijk.

Morgenavond wordt het op de meeste plaatsen droog. De temperatuur loopt op naar ongeveer 7°C in het noordoosten en 11°C in het zuidwesten. De wind gaat uit het zuidwesten waaien en blijft matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig of hard, windkracht 6 tot 7. Langs de kust zijn zware windstoten van 75 km/uur mogelijk. (Bron: KNMI)