De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op woensdag 29 mei 2024 om 05.52 uur.

Wisselvallig met geregeld buien.

Waarschuwingen 
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend perioden met regen en motregen. In de loop van de ochtend geleidelijk meer losse buien die oostwaarts over het land trekken, zeer plaatselijk is dan ook onweer mogelijk. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de kust vrij krachtig, eerst nog af en toe krachtig, windkracht 6.

Vanmiddag is het wisselend bewolkt en komen er vooral in de oostelijke helft van het land buien, in het oosten is een klap onweer niet uitgesloten. In het westen wordt het geleidelijk droog. De maximumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is zuidwestelijk, matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.

Vanavond is het wisselend bewolkt met in het oosten eerst plaatselijk nog een bui. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten, in het Waddengebied is de wind vrij krachtig.

Komende nacht komt er plaatselijk een bui voor. De minima liggen rond 12°C. Aan de kust staat een matige westenwind. Landinwaarts is er weinig wind.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt en trekken er enkele buien van west naar oost over het land. De wind is zwak tot matig en komt uit zuidwest tot west.

Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt met vooral de oostelijke helft buien, hierbij is plaatselijk onweer mogelijk. In de loop van de middag nemen de buien af en wordt het in het westen droog. In de namiddag nemen de buien in activiteit af. De maxima liggen rond 17°C. De matige wind komt eerst uit zuidwest tot west en draait in de loop van de middag naar west tot noordwest.

Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt met in het oosten eerst nog een enkele bui. In de loop van de avond gaat het langs de westkust regenen. De wind komt uit west tot noordwest en is matig, aan de westkust later in de avond vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. (Bron: KNMI)